Embedded Automation Forum  

Go Back   Embedded Automation Forum > mHome Products > mControl > mControl v3
Forums FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

mControl v3 General discussion on mControl v3

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-25-2012, 02:57 PM
jasonh jasonh is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Default Please Help -> 2413U w/ COM Access Denied

I'm a complete newbie at this, so I apologize in advance if this resolution to this problem is obvious.

I'm trying to setup a 2413U with mControl (3.0.3). I've set the communication to the right COM port, but I'm seeing this in the logs. Does anyone have any idea where to start troubleshooting?

Opened INSTEON controller [Port=COM3, Baud=4800, Data Bits=8, Stop Bits=One, Parity=None]
2012-02-25 09:51:57.284 0002.7511083 (005) X0 2414x: unhandled error in "InternalStartup()" method.
2012-02-25 09:51:57.284 0002.7511083 (005) X1 System.UnauthorizedAccessException: Access to the port 'COM3' is denied.

Thanks in advance.

Last edited by jasonh; 02-25-2012 at 03:12 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-26-2012, 02:24 AM
jasonh jasonh is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Default

The problem was something was locking that Serial port. I changed the port number and then was able to use Putty to access the connection.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-26-2012, 06:46 PM
jasonh jasonh is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Default

In case someone else comes across this, VMware Workstation was causing the problem.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.