Embedded Automation Forum  

Go Back   Embedded Automation Forum > mHome Products > mControl > mControl v3
Forums FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

mControl v3 General discussion on mControl v3

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-29-2012, 04:22 PM
satwar satwar is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 61
Default Need help with Insteon adapter

Is it me or Version 3 ?

I'm trying to use Insteon PLM 2448a7 with mControl Insteon Ctrl adapter. According to Insteon the software is same as PLM 2413U.

I have the PLM 2448a7 configured to use serial port COM3 but I don't see any Insteon devices. I've even managed to link Insteon devices to PLM as Responder. I've tried Togglelinc and Triggerlinc devices and can't see either of these devices in mControl.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-03-2012, 08:03 PM
satwar satwar is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 61
Default

Does anyone have the Insteon Adapter working with PLM 2413U ?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-06-2012, 01:24 PM
TheGuy TheGuy is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 6
Smile

I have the following equipement and it all works for me;

Part Number / Product Item
2413U 2413U - Smarthome PowerLinc Insteon Dual Band USB PLM Modem
2473SAL 2473SAL - Smarthome Insteon / X10 OutletLinc Wall Receptacle Almond

I also have a few:
2476d SwitchLinc Insteon Remote Control Dimmer 2476d
2476S SwitchLinc Insteon Remote Control Switch 2476S

All work perfectly.

in the configuration; make sure you set it to SERIAL

Last edited by TheGuy; 05-06-2012 at 01:26 PM. Reason: add more info
Reply With Quote
  #4  
Old 05-06-2012, 06:49 PM
diz diz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by satwar View Post
Is it me or Version 3 ?

I'm trying to use Insteon PLM 2448a7 with mControl Insteon Ctrl adapter. According to Insteon the software is same as PLM 2413U.

I have the PLM 2448a7 configured to use serial port COM3 but I don't see any Insteon devices. I've even managed to link Insteon devices to PLM as Responder. I've tried Togglelinc and Triggerlinc devices and can't see either of these devices in mControl.
I have a 2413u and have no issues either. Even after linking you still have to add the devices to mcontrol. They don't just show up automatically.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-08-2012, 12:41 AM
satwar satwar is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 61
Default

Thanks for the response, it sounds like I should buy a 2413U PLM.

Diz: I'm not clear on what you mean by adding to mControl, as this is the step I am unable to achieve using 2448A7 PLM. Could you detail how you did this.

I've added mControl devices using the Embedded Automation Adapter (Isy99), I simply select the Insteon device type (eg Switch On/Off) and mControl gives a list of Insteon devices addresses from which to choose. Is this how mControl devices are created with the 2413U PLM ?
Reply With Quote
  #6  
Old 05-08-2012, 09:00 PM
diz diz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by satwar View Post
Thanks for the response, it sounds like I should buy a 2413U PLM.

Diz: I'm not clear on what you mean by adding to mControl, as this is the step I am unable to achieve using 2448A7 PLM. Could you detail how you did this.

I've added mControl devices using the Embedded Automation Adapter (Isy99), I simply select the Insteon device type (eg Switch On/Off) and mControl gives a list of Insteon devices addresses from which to choose. Is this how mControl devices are created with the 2413U PLM ?
What I mean is that under the devices tab you must click "New" and add each device. Sometimes people think they should show up automatically.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-09-2012, 04:16 AM
satwar satwar is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 61
Default

Quote:
Originally Posted by diz View Post
What I mean is that under the devices tab you must click "New" and add each device. Sometimes people think they should show up automatically.
I just want to be sure of exactly how you proceed to add the new device to mControl:
Adapter = Insteon Ctrl
Module = On/Off Switch
Address = select desired Insteon address from drop down list of all On/Off switches in Insteon network
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.